lørdag, oktober 23

Nyheter

25 Latest Articles

Bolignummer

Alle som bor i hus med flere boliger, har fått tildelt et adressemerke med gateadressen pluss et lite tillegg - et bolignummer.

H0203 viser altså at leiligheten ligger i andre etasje, og at det er den tredje leiligheten fra venstre med klokka. Bokstaven forteller om du bor i en Hovedetasje, Loftsetasje, Underetasje eller Kjelleretasje. De to første tallene sier hvilken etasje inngangen til leiligheten din ligger i. De to siste tallene er leilighetens nummer i etasjen, regnet fra venstre med klokka når man kommer opp trappen (i Oslo og Bærum regner man fra venstre med klokka når en står utenfor inngangsdøren til huset).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hvordan tildeles bolignummer? 

I Oslo tar en utgangspunkt i ytterdøren/hovedinngangen til blokken når en bestemmer nummereringen for hver enkelt leilighet.

 En må tenke seg at en står utenfor bygningen, ser mot ytterdøren og teller leilighetene fra venstre mot høyre (i gjeldende etasje).Man starter da med første leilighet til venstre for hovedinngangen, går med klokken til man kommer til gjeldende leilighet.
Har alle etasjene samme planløsning som første etasje vil nummereringen bli den samme for alle etasjene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Les mer om boligmerking på Statens Kartverk sine sider. 
 
 
 

 


Din kommentar

Kun registrerte brukere kan kommentere
     

 

Som andelseier i Usbl har du en del medlemsfordeler.

Her kan du lese mer om dine medlemsfordeler i Usbl

  

Kontaktinformasjon

Forretningsfører

Gjertrudgard borettslag
Schweigaardsgate 63
0656 Oslo

Kontakt oss